top of page
Maja Ussing

Tigerkage til fødselsdag


Chokoladebunde og hindbær mousse med et lag af gule hindbær.

Bunde: Passer til 3 x Ø26-28 eller 3 x 25×30


200 g sukker

6 æg

100g hvedemel

40g usødet kakaopulver

1 tsk bagepulver

  • Æg og sukker piskes lyst og luftigt i 6 min – IKKE mindre!

  • Mel, bagepulver og kakao sigtes i massen og vendes forsigtigt sammen, uden at slå al luften ud.

  • Fordeles i den ønskede form og bages enten som 1 hel kage eller af 3 omgange.

  • Bages ved 180 grader varmluft i enten ca. 30min (som en hel kage) eller i 12-14 min hvis bundene bages enkeltvis.


Mousse og hindbærgele

Røde hindbær ca. 1000-750 g. frosne

Gule hindbær ca. 500 g

Ca.3/4 liter Piskefløde

Husblas 5+9

· Kog de frosne røde hindbær med sukker efter smag ikke for sødt.

· Blend de kogte hindbær og si kernerne fra. Så du har ca. 500 g bærmasse til moussen.

Det er vigtigt, at piskefløde og bærmasse passer i temperatur.

· Udblød de 8-9 husblas i koldt vand og vend dem i den varme bærmasse, så de smelter

· Bærmasse med husblas afkøles, så den er lige under ca. 29 grader

· Pisk fløden så den en blød og lækker, så du lige kan se at den ikke er flydende længere

· Når flødeskum og bærmasse er tempererede, vendes bærmassen forsigtigt i. Jeg plejer at lave på portioner og ikke på samme tid, da jeg gerne vil have et lag af anden frugt imellem lagene.

· De gule hindbær er ligeledes kogte med sukker og de udblødte husblas 5 stk. opløses i den varme bærmasse. – Afkøles til ca. 29 grader og hældes over den anden bund og hindbær geleen skal stivne før det sidste lag mousse fordeles.


Kagen kan med fordel bages og samles dagen før og pyntes dagen efter. -


Marcipan overtræk

350 g. marcipan

Ca. 180 g flormelis (men lidt ad gangen, da marcipanen kan have forskellig konsistens)

50 g glukosesirup

Lidt orange pasta farve – Føtex

Massen æltes godt igennem med flormelis, glukosesirup og farve.

Til øjnene: Grøn frugtfarve til en lille portion af marcipanen


Udrulles imellem 2 stykker bagepapir.


Pyntes med orange flødeskum og chokolade

Ca. ¾ l piskefløde og lidt pasta farve – pas på det farver meget.

Ca. 50 g. mørkchokolade 72%


God fornøjelse med kagen.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page