top of page
Maja Ussing

Stikkelsbærkage eller bærkage


700 g friske bær

4 store æg

3 dl. økologisk rørsukker og lidt ekstra til at vende i stikkelsbærrene

200 g marcipan

1 vanilje stang eller 2-3 tsk. Vaniljesukker

4 dl. Hvedemel eller 2 dl. hvedemel 2 dl. Mandelmel

3 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

2 dl. mælk (sødmælk)

50 g smør



Sukker og æg piskes skummende. Marcipanen rives i på den grove side af rivejernet. Mel, bagepulver og salt blandes og sigtes i dejen. Smør smeltes og tilsættes 2 dl. mælk, og lunes let og blandes i dejen. Dejen bliver ret flydende og hældes i en 28 cm smurt med smør tærteform. Hvis der er brugt mandelmel, bliver kagen lidt mere mørk og skal nok have kortere tid.

Stikkelsbærrene vendes med lidt sukker og fordeles ovenpå dejen, fordel evt. også lidt hindbær eller frosne blåbær.


Bages ved ca. 180 grader varmluft i ca. 40 minutter eller til kagen er bagt. Den må ikke være flydende i midten. Serveres lun evt. med flødeskum eller crème fraiche.

Her med blåbær fra frost og stikkelsbær.

37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page