top of page
Maja Ussing

Sorte -bønner i ærtepuré


Kan tilbedes fx 1 dag før den bages i ovnen.

400 g tørrede sorte bønner

600 g fine frosne ærter

1 persillerod

1 pastinak

En trekant af en selleri

Saft fra 1 citron, du kan også rive skallen i, hvis den er økologisk

2-3 fed hvidløg

Timian gerne friskt

Frisk mynte (kan udelades).

4 spsk. creme fraiche

Friske små tomater (kan udelades)

Salt

Peber

Parmesan

 

Bønnerne skal udblødes i en dag og husk at kasse vandet. Koges møre i rigeligt vand med salt i ca. 30 min. Vandet hældes fra.

 

Til ærtemosen: Skræl rodfrugter, pil hvidløg og skyl krydderurterne. Skær rodfrugter i mindre stykker og blend dem sammen med hvidløg og krydderurterne. De optøede ærter blendes sammen med saft fra en citron. Rodfrugter og de blendede ærter blandes sammen med creme fraiche, salt og peber. Ærtemosen lægges i et ildfast fad og de kogte sorte bønner lægges ovenpå og trykkes ned i ærtemosen.

Små tomater halveres og lægges ovenpå.

Drysses med revet parmesan.

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 30 min.

Kan spises alene eller med f.eks. frikadeller og en god salat.

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page