top of page
Maja Ussing

Jordbærmousse lagkage med rabarbergele.

Opdateret: 21. jan. 2023


Mandelbunde (Femina)

· 150 g smør

· 12 æggehvider (4 dl)

· 2 knsp. salt

· 300 g sukker

· 400 g mandler uden skal

· 100 g flormelis

Jordbærmousse

· Ca. 900 g. frosne jordbær

· Sukker til kogning af bær efter smag ca. 300 g.

· 1 l. piskefløde

· 14 husblas

· 750 g. Friske bær til pynt og i kagen

· Hakkede pistaciekerner

· Pynt med hvide chokolade figurer.

Rabarbergele:

· Ca. ½ l. god koncentreret rabarbersaft

· 3-4 husblas

Mandelbunde:

  • Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æggehvider og salt til skum, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat marengs. Hak de afskallede mandler, bland dem med flormelis, og vend dem i marengsen. Vend forsigtigt det smeltede smør i dejen.

  • Smør 2 firkantede forme, der passer til en bageplade, med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 1 time. Lad kagerne afkøle i formene – gerne til næste dag. Har du kun 1 form, kan du selvfølgelig bage af 2 omgange, det gjorde jeg.


Moussen:

Kog jordbær med sukker. Når de er gennem kogte, skal de blendes.

Pisk 1 liter piskefløde, så fløden bliver let, blød og luftig. Må gerne være let tempereret, dvs. ikke lige fra køleskabet.

Læg husblas i koldt vand i ca. 5-6 minutter, og tag dem op og opløs dem i den varme bærmasse.

Når bærmassen af nedkølet til omkring 25-27 grader vendes den forsigtig i flødeskummet.

Fordel moussen over den ene mandelbund og læg halve jordbær i moussen.

Læg den sidste bund på toppen

Pyntes med gele, flere jordbær og hakkede pistaciekerner.


Geleen:

Læg husblas i koldt vand ca. 5-6 min.

Varm rabarbersaften

Og opløs den afdryppede husblas i den varme saft.

Saften afkøles, så den er lige ved at tykne – inden den hældes over kagen. Bliver det for stift, kan det hele opvarmes og nedkøles igen.

God dessertkage til ca. 35 personer.

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page