top of page
Maja Ussing

Hammer kylling


4-6 personer afhængig af kyllingens størrelse

1 stor lækker kylling

2-3 økologiske citroner

2 hele hvidløg

Masser af timian

1 pakke hakket bacon – kan erstattes af 2 pakker Serano skinke, hvis du ikke kan lide røgsmagen

1 stort glas grønne oliven eller Kalamata oliven

Salt (ikke for meget, da både oliven og bacon tilfører salt) og peber

Rigeligt med olivenolie

Mellem str. kartofler – så mange du kan lægge rundt om kyllingen, men ca. 1-1½ kg. Eller mindst 4 kartofter pr. person


Gnid kyllingen med lidt salt og peber

Fordel de vaskede og rengjorte kartofter omkring kyllingen

Fordel citronbåde, hvidløgs fed, timian, bacontern og oliven over retten.


Steges i ovn / gasgrillen i fad ved ca. 200 grader i 1-1½ time afhængig af kyllingens størrelse. Jo flere kartofler der er i fadet des mere tid, skal den have i ovnen. Men tjek at kyllingen er gennemstegt ved at kigge på låret, og det må ikke være lyserødt.

Nem og populær ret.

34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page