top of page
Maja Ussing

Grønne pandekager med jomfruhummerhaler ca. 6-8 stk.


Antal pandekager afhænger af pandens diameter, her er brugt en slip-let-pande fra Ikea på 20 cm.

Pandekager: 3 æg ca. 2,5 dl. mælk, 175 g hvedemel eller boghvedemel, 50 g frisk spinat, 1 håndfuld frisk løvstikke, salt og sort peber. Dejen skal helst hvile i ca. 10 min. inden stegning.

Smør til bagning. Hvis der bruges boghvedemel, skal der bruges lidt mere mælk, så dejen bliver mere flydende. Det er også vigtigt, at dejen ikke er for tyk, så tilsæt evt. lidt ekstra mælk inden bagningen, hvis du synes, at dejen gerne må være mere flydende.

Æg, mælk, spinat og løvstikke blendes og til sidst blendes mel og krydderierne i.

Bages i smør.

FYLD KAN VARIERES:

Her ca. 1½ dl crème fraiche 18 % evt. blandet med fint hakket dild og citronskal, lidt salt og peber.

Ca. 250-300 g grønne asparges blancheret i saltet kogende vand i et par minutter, må ikke koge.

300 g. frosne jomfruhummerhaler fra Rema 1000.

Jomfruhummerne er optøet, taget ud af skallen og tarmen er fjernet.

Til stegning af hummerhalerne: Olivenolie og 2 fed hakkede hvidløg. Steges i ca. 10 min. eller til alle er haler er stegte.

Pandekagerne anrettes varme med creme fraiche og fyldet.

Alternativt fyld:

• Kan også være creme 18% rørt med cremet frisk gedeost, grønne ærter, pande stegte svampe fx champignon eller kantareller, frisk estragon og friskt hakket spinat og lidt citronsaft.

• Hakket kylling, urter og svampe. Kan også lige drysses med lidt parmesan og varmes i ovnen til osten tager lidt farve.



22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Varm grøntsagssuppe med bid i:

Ca. 1½ liter klar oksesuppe (kogt på ben, porre, gulerod, selleri, salt og laurbærblade) ½ frisk hokkaidogræskar ca. 400-500 g. skrællede...

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page