top of page
Maja Ussing

Confit de canard til 16 personer:

Opdateret: 18. feb. 2023





Køb frosne andelår når de er på tilbud og sørg for at indfryse fedt fra gås og and i løbet af året.


16 frosne andelår

Ca. 2 l. ande- gåsefedt

Ca. 10 korn af allehånde

Middelhavssalt til saltning af lårene


Optø andelårene og læg dem i et fad og drysset med salt – ikke for meget, men måske lidt mere, end du normalt ville komme på f.eks. en steg.

Lad lårene stå et døgns tid i køleskab.

Fedtet bringes til optøning, bare ved at stå et par timer udenfor køleskabet. Fedtet hældes i en gryde til ca. 10 liter.

Tag lårene op og tør saltet af inden de lægges i det flydende fedt.

Lårene stilles på højkant i gryden så vidt det er muligt.

Koges i ca. 2 timer ved svag varme, ca. varme 3 på pladen. Må ikke koge kraftigt, men skal småboble.

Prøv at stikke i lårene undervejs, de må ikke blive overkogte, så kødet går af, når du tager dem op. –


Når lårene er afkølede til ca. 40-50 grader, tages de op af fedtet. Kan fryses og bruges senere.

Lårene skal brunes enten i ovn ved ca. 200 grader eller på en pande, med lidt af fedtet.

Det overskydende fedt kan godt bruges igen, men må ikke blive harskt.

Efter kogning kan deri bunden af gryden vil der være andesky, der kan bruges til saucen, - smager rigtig godt.

Serveres med cornichons, lækker radicchiosalat og meget gerne svampe som f.eks. stegte Karl Johan svampe. Bagte rødbeder og pastinakker er også lækkert tilbehør.


9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page