top of page
Maja Ussing

CHOKOLADELAGKAGE MED ÆBLEGRØD OG RIBS TIL 16 PERSONER


Lagkagebunde ca. 26-28 cm:

210 gram sukker

6 stk. æg

80 gram hvedemel

30 gram kakaopulver, usødet

3 tsk bagepulver

2 spsk. Vaniljesukker


Mousse til lagene og gele til toppen:

500 ml piskefløde

6 husblas

Æblegrød ca. 700 g gerne den lidt syrlige slags

Hyldeblomstsaft ca. 1½ dl. til smeltning af husblas


Ribs kogt med sukker som til syltetøj uden andet

2-3 blade husblas


Til at forme kagen bruges der kageplast, som sættes inde i formen. Brug en form der kan reguleres i størrelse.

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at bage lagkagebundene. Hæld æg og sukker i en skål og pisk det i 6-8 minutter, indtil massen er helt luftig og hvid i farven.

  2. Hæld hvedemel, 30 g kakao, bagepulver og 2 spsk. vaniljesukker sammen og si det ned i æggemassen. Vend det forsigtigt rundt med en spatel, indtil det er en ensformig konsistens - undgå så vidt muligt at slå for meget luft ud.

  3. Forvarm ovnen til 180 grader. Læg en regulerbar kagering på 28-30 centimeter i diameter på en bageplade med bagepapir. Smør kagering og bagepapir med lidt smør eller neutral olie (solsikke). Hæld dejen i formen og bag den i ca. 25 minutter, indtil den er gylden på toppen og slipper let i kanten.

  4. Når formen er kølet helt af, fjernes formen og kagen skæres i 3 lige store lagkagebunde med en lang kniv. Formen vaskes af og gøres klar til senere brug.



12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page